Kohällen

Ett paradis i Bergslagen

Uthyrning

Vi hyr ut!
När vi inte själva nyttjar stugan så finns det möjlighet att hyra Kohällen. Sommarställe beläget på en smal udde vid sjön Norr-älgen i Bergslagen. Några få steg till brygga för sol, bad och gemenskap. Naturtomt med stigar genom ljung och blåbärsris, stigarna är försedda med trall bred nog för rullator, barnvagn eller rullstol. Det är bara stigen som leder längst ut på Kohällen-klippan som saknar trall.

Pris
Enligt överenskommelse.

Kök och matplatser
Stora huset har kök med elspis, vedspis, micro, kyl/frys, diskbänk med rinnande kallt sjövatten, vattenkokare och brödrost. Diskvatten får värmas i kastrull på el- eller vedspis. Det finns en matplats för 4-6 personer med fönster ut mot sjön.

I lillstugan finns en extra kyl/frys, micro, vattenkokare och bord för 2-4 personer. Det finns inget porslin eller diskmöjligheter.

Framför stora huset finns en uteplats med bord och stolar.

Vid fiskeboden finn en båtbrygga med ett litet bord för morgonkaffet.

Färskvatten för mat och dryck får man ta med sig. Det finns ett antal 5-litersdunkar som man fyller på en av mackarna i Hällefors.

Sovplatser
Stora huset har 2 våningssängar med sovplats för 4 personer.

Lillstugan har en 120 cm bred våningssäng med stege med plats för 2 personer eller 4 personer om man vill dela säng. I överslafen finns en extra hög löstagbar sängkant om man är rädd för att ramla ur sängen. Många barn tycker det är jättebra att den finns.

Boyta
Stora huset 40 kvm och lillstugan 30 kvm.

Bad
Framför stora huset finns en uteplats med badbrygga som har stege ner i sjön. På lungsidan av udden vid lillstugan finns en trappa ner till sjön för morgondoppet innan frukost.

Med båt kan man ta sig till ett par badstränder runt sjön.

Dusch och utedass
Varmvattensdusch finns inhyst i fiskeboden och utedasset är ett fristående litet hus bakom lillstugan med utsikt ut över vattnet.

Fiske
Från Kohällen-klippan så går det bra att meta och kasta drag, det är en av de bättre platserna att fiska från land som finns runt sjön. Mitt i viken bakom storstugan finns en bråte där det är skönt att sitta i solen och meta när vinden kommer från VSV, vilken är den vanligaste riktningen för sommarvinden. Trolling efter abborre med spinnare eller små vobblers med mask på är en annan av våra favoriter.

För fiske behövs fiskekort som erhålls från Hällefors fiskevårdsförening. Mask kan köpas hos Mickes Skog & Trädgård i Hällefors.

Övrigt
El ingår
1 famn ved till vedspisen ingår
Slutstädning utförs av hyresgästen
Rökning förbjuden
Stugan ligger i ett område med bra mobiltelefontäckning.
Stugan är tillgänglig för personer med rullator.
Om ni vill ha djur med så måste ni få det godkänt av oss.

Hällefors är närmsta samhälle

I Hällefors finns det vanligaste som apotek, matbutiker, bank, systembolag, bibliotek, mm.